onsdag 11 januari 2017

Information om enkätundersökning

Information om undersökningen Liv & hälsa ung 2017


I början av 2017 genomför Region Örebro län för sjätte gången Liv & hälsa ung. Syftet är att beskriva ungdomars livsvillkor, levnadsvanor och hälsa. Undersökningen riktar sig till alla elever i Örebro län i skolår 7 och 9 och år 2 på gymnasiet. Resultaten från undersökningen används bland annat som underlag vid beslut och prioriteringar inom regionen, kommunerna och andra organisationer, samt är ett stöd i skolans hälsoarbete.

Det är frivilligt att delta i undersökningen men ju fler elever som deltar desto bättre blir underlaget för arbetet med barns och ungdomars hälsa.

Undersökningen genomförs i skolan under en lektionstimme med ett frågeformulär som besvaras anonymt. Elevernas namn eller personnummer registeras således inte.

Frågorna handlar om ungdomarnas hälsa, levnadsvanor samt hur de har det i skolan och i vardagslivet. TNS SIFO står för genomförandet av datainsamlingen och lämnar efter dess slut över en avidentifierad datafil till Region Örebro län.

Resultaten från undersökningen kommer under våren att skickas ut till deltagande skolor. Inga enskilda elever kommer att kunna identifieras.

Frågor om undersökningen besvaras av:

För skolan:
Patrik Nilsson, rektor 019-212981
Emelie Öhnell, biträdande rektor 019-212944

För Region Örebro län:
Marie Cesares Olsson, utvecklingsledare, Region Örebro län
marie-cesares.olsson@regionorebrolan.se
Telefon: 076-813 23 00, 019-602 63 22


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar