tisdag 26 augusti 2014

Lite kort om svenskan och engelskan

Hej!

Här presenterar jag kort vad vi har dragit igång med i respektive ämne.

Svenska:
Vi har pratat om begreppet läsförståelse och vad det betyder egentligen. Fyra pusselbitar behövs för att man ska kunna anse att man har god läsförståelse: läsflyt, ordförråd, lässtrategier och motivation. Jag försökte trigga igång ungdomarnas motivation till att läsa den bok som vi kommer att jobba med i ca fyra veckor framåt, genom att högläsa det första, spännande kapitlet. Varje fredag i fyra veckor framåt har vi ett läsmål och sedan ägnas fredagslektionen till att prata om det vi har läst. Frågor att fundera över läggs ut på bloggen och dessa ska man ha tänkt igenom innan fredagens lektion (man behöver inte skriva något).

Snart ger vi oss i kast med lite olika skrivuppgifter också och vi kommer att prata om och göra övningar kring skrivregler. Mer om detta senare.

Engelska:
Vi har repeterat bokstäver och siffror och kört alfabetsleken på engelska. Därefter kom läsårets första "prov"- en läsförståelsediagnos, som ska ge mig lite koll på hur eleverna ligger till. Idag har vi börjat bekanta oss med vårt läromedel, Good Stuff Gold B. Första kapitlet har temat "Money". Vi kommer f.o.m nästa vecka ha läxa till på fredagar, text och ord till en början.

Lektionerna rullar på bra! God arbetsmiljö och elever som jobbar och gör det som förväntas. Det bådar gott.

Hälsningar Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar