torsdag 16 april 2015

Svenskan

Idag, torsdag, så har jag delat ut nya böcker att läsa. Författaren till böckerna heter Magnus Nordin. Han har skrivit boken Förföljaren, som vi läste i klassen i början av skolår 7. Nu har jag erbjudit två titlar: Prinsessan och mördaren, samt Djävulens märke. Vi kommer att läsa boken under en fyraveckorsperiod och jobba med den på fredagslektionerna (om det är inte är lovdag). Jag kommer att göra ett blogginlägg om till vilken sida i respektive bok, man ska ha hunnit till varje vecka.

I övrigt är det just läsningen som får stå i fokus även under de andra lektionerna under en period framåt. Bland annat ska vi göra ett uppföljande läsförståelsetest (vi gjorde ett i början av sjuan). 

Under besöket på Stadsbiblioteket på tisdag, kommer alla ungdomar att få varsin bok. De har lyssnat tillbokprat omalda fyra valbara titlar under onsdagens svensklektion. Det finns ocksåmöjligjet att ansöka om lånekort på Stadsbiblioteket. Med det kan man även låna E-böcker direkt till datorn, mobilen och/eller surfplattan.

"Läs många böcker. Lev många liv."
Astrid Lindgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar