torsdag 20 oktober 2016

Fredag: svenska och engelska

Hej klassen!

Ligger hemma med feber, men så klart fixar jag lite uppgifter till er som ni får jobba med tillsammans med någon vikarie.

Detta gäller:
Svenskan och 9b engelskan ägnas åt samma uppgift, skrivuppgiften på engelska. Jag gick igenom instruktionen på lektionen i onsdags, så ni bör veta vad som ska göras. Uppgiftshäften ligger i klassrummet, på hyllan/bänken innanför dörren. Det är gamla nationella prov, Part C.

-Ni ska välja en av de två uppgifterna från instruktionerna
-Texten ska vara 250-500 ord
-Ni får använda hjälpmedel i form av ordlista, verblista eller fråga varandra
-Tänk på den feedback ni fick i Holes-texten. Undvik att upprepa samma "missar" i den här texten- verblista finns längst bak i er Work Book, om ni behöver få lite bättre verbkoll
-Kom ihåg ord/grammatiktipsen från onsdagslektionen (to, too, two- where, were etc.)
-För högre betyg- visa bredd i ordförråd och uttryck. Använd synonymer och typiska engelska uttryck, t.ex. Phasal Verbs (vi kommer jobba med Phrasal Verbs framöver, men googla gärna och kolla upp vad det är-ni kommer att känna igen ett flertal

Eftersom ni får två lektioner på er, plus den från i onsdags, så bör ni hinna klart med uppgiften. Ta inte med er häftena hem, utan lägg dem i en hög på bänken i klassrummet, där ni tog dem.

Lycka till!

Uppgifter om några blir klara: 
Fortsätta med kapitlet i engelskböckerna
Fortsätta med uppgifter i litteraturhistoria (även dessa häften ligger på bänken innanför dörren till salen)

Ha en skön helg, så ses vi på måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar