onsdag 5 oktober 2016

Friluftsliv


Hej!

 

Ett av målen i idrott och hälsa är att planera, motivera och genomföra vistelse i naturen. Detta ska vi nu jobba med under några veckor. Temat kommer att avslutas med att vi, under en skoldag, åker till Ånnaboda där vi gör en liten vandring samt lagar mat på stormkök. Datum samt tider för vandringen kommer senare.

 

I temat ingår följande uppgifter:

 

*Att gruppvis planera en måltid som gruppen ska laga på stormkök. Varje grupp lämnar in en skriftlig planering till mig där det framgår vad de ska äta samt vad detta beräknas kosta. Gruppen kommer själv att ordna varorna till sin måltid. Antingen tänker jag att man delar upp och tar med sig olika ingredienser hemifrån eller att man lägger en pott på max 25 kr/person och sedan inhandlar sina varor. På detta sätt får gruppen större möjlighet att skapa en måltid som de själva gillar istället för att vi tar all mat från skolan och alla får samma. Jag hoppas alla tycker att detta är ok!

 

*En individuell skriftlig planering vad gäller klädsel samt övrigt material som kan tänkas behövas till vandringen. Denna planering inlämnas senast fredagen den 14/10 till linda.larsson@orebro.se.   

 

*Att genomföra vandringen och matlagningen. Om allt går som det ska kommer vandringen gå av stapeln måndagen den 17/10. Det blir en heldag som startar och slutar vid Resecentrum. Återkommer med mer detaljerad info. Har man problem att ta sig till Resecentrum på egen hand löser vi det.

 

Har ni några frågor hör ni av er till mig (på ovanstående mailadress)!

 

Med vänlig hälsning

 

Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar