tisdag 18 oktober 2016

Information från fältgruppen

Information till föräldrar!
Vi vill uppmärksamma föräldrar och andra vuxna på att det under fredag- och lördagskvällar/nätter samlas mycket ungdomar ute vid Mariebergs handelsområde (främst vid Blomsterlandet, Rusta och Chilli).
Vi i Fältgruppen ser att det finns stora risker i den här miljön, då det förekommer stora mängder alkohol i kombination med att bilar kör i hög hastighet bland folksamlingarna. Det förekommer ofta slagsmål, vi vet att det pågår langning, de skjutsar varandra på biltak och motorhuvar och i bagageluckor vilket innebär en hög risk för olyckor. Vi har även fått uppgifter om att det förekommer att unga tjejer säljer sex.
Personerna som befinner sig i den här miljön är i blandade åldrar, från 13 år och upp mot 50. Många är motorburna och använder de stora parkeringsytorna till att sladda och köra race. Ett flertal har ett stort intresse för bilar men många unga lockas till platsen då det finns stor tillgång till alkohol och eventuellt andra droger.

Med anledning av det vi ser ute vid Marieberg vill vi nu bjuda in till en motorkvällsvandring. Du som är förälder till ungdom som vistas ute vid Marieberg eller som är en trygg vuxen är välkommen till parkeringen vid Burger King fredag den 21/10 klockan 21.00.
Vi ses först för lite gemensam information och diskussion och går sedan tillsammans över till parkeringarna bakom Blomsterlandet där ungdomarna oftast håller till.


Vi kommer att bjuda på en lättare kvällsfika. Hör gärna av dig till oss på mail, telefon eller via Facebook om du redan nu vet att du är intresserad så att vi kan få ett hum om hur mycket fika vi ska ta med.


/Fältgruppen Örebro
Har du frågor eller oro för din ungdom kontakta fältgruppen

Telefon: 019-21 45 80
Mail: faltgruppen@orebro.se
Facebook: https://www.facebook.com/faltgruppenorebro/

Fältgruppen ingår i socialtjänstens förebyggande enhet i Örebro. Vi är tio fältassistenter/kuratorer och vi arbetar med ungdomar i hela Örebro kommun. Vårt uppdrag är att finnas tillgängliga för ungdomar och vi vistas i miljöer där ungdomar befinner sig under dagar, kvällar och helger. Vi erbjuder råd och stöd till de ungdomar och föräldrar som vill och behöver. 


FÄLTGRUPPEN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar